Plan szkolenia:
1. – Przykładowy przydział czynności na stanowisku intendenta.
2. – Przepisy dotyczące higieny żywienia w dobie COVID19
3. – Dobra Praktyka Higieniczna, Dobra Praktyka Produkcyjna, HACCP – wymogi systemów, niezbędna dokumentacja- Zmiany w dokumentacji HACCP w związku z Covid -19.
4. – Elastyczność wobec systemu HACCP – Rozporządzenie 852/2004 z dnia 29 kwietnia w sprawie higieny środków spożywczych.
5. – Żywienie dzieci w placówkach oświatowych – Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach:
a. Produkty zakazane przez Rozporządzanie z dnia 26 lipca 2016 roku do stosowania w placówkach oświatowych.
b. Wymogi dla jadłospisu zgodnie z Rozporządzeniem
c. Normy żywienia
d. Średnia norma ważona
e. Ilości cukru, soli, które zgodnie z normami mogą znaleźć się w całodziennym jadłospisie, szkolnym, przedszkolnym
6. – Rozporządzenie 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywani konsumentom informacji na temat żywności
a. Lista alergenów,
b. Wartość kaloryczna potraw – czy trzeba podawać wartość kaloryczną potraw podawanych w placówkach szkolnych i przedszkolnych – interpretacja Głównego Inspektora Sanitarnego
7. – Szacowanie wartości zamówienia
8. – Gospodarka magazynowa
Mgr inż. Ewa Trzetrzelewska-Lalik
Doktorantka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Wydziału Technologii Żywności, Katedry Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej. Prowadzi badania przemysłowe związane ze stabilnością mikrobiologiczną, właściwościami reologicznymi, teksturą kremowych wyrobów ciastkarskich.
Autorka wielu publikacji naukowych, prac naukowych, komunikatów na konferencjach krajowych i międzynarodowych, wykładów i szkoleń dotyczących zdrowego odżywiania, prawa żywnościowego i systemów zarządzania jakością.
Konsultantka w przedsiębiorstwach wdrażających systemy jakości (HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, GMP+)
Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Slow Food Polska.
Doktorantka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Wydziału Technologii Żywności, Katedry Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej. Prowadzi badania przemysłowe związane ze stabilnością mikrobiologiczną, właściwościami reologicznymi, teksturą kremowych wyrobów ciastkarskich.
Autorka wielu publikacji naukowych, prac naukowych, komunikatów na konferencjach krajowych i międzynarodowych, wykładów i szkoleń dotyczących zdrowego odżywiania, prawa żywnościowego i systemów zarządzania jakością.
Konsultantka w przedsiębiorstwach wdrażających systemy jakości (HACCP, ISO 22000, BRC, IFS, GMP+)
Członek Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności oraz Slow Food Polska.
ZAPYTAJ O TERMIN
Szczegóły szkolenia oraz logowania zostaną Państwu przedstawione po dokonaniu zgłoszenia. Najpóźniej na dwa dni przed planowanym szkoleniem online.
Na 2-3 dni przed samym szkoleniem będziemy się z Państwem kontaktowali telefonicznie Jeżeli nie będzie kontaktu z naszej firmy to na 1 dzień przed szkoleniem prosimy o kontakt z Państwa strony
Całkowity koszt uczestnictwa wynosi w przypadku zgłoszenia:
*1 osoby 400 zł netto
*2 osób 390 zł netto/osoba
*3 osób 380 zł netto/osoba
Do podanych cen nie doliczamy podatku VAT w przypadku podpisania oświadczenia znajdującego się w karcie zgłoszeniowej.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |